Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w aptekach
Dr Gaja Olej Rzepakowy jest tłoczony na zimno i nierafinowany. Został uzyskany w wyniku tłoczenia na zimno zarodków rzepaku, z odmian bogatych w jednonienasycone kwasy tłuszczowe - głównie kwas oleinowy. Olej posiada wysoką temperaturę punktu dymienia, co sprawia, że idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i gotowania. Jest nierafinowany (nieoczyszczony), dzięki czemu zachowuje naturalne wartości odżywcze surowców. Odpowiednio dobrany surowiec sprawia, że olej posiada delikatny smak i aromat rzepaku, który nie wpływa na smak smażonych i pieczonych potraw.
Zastosowanie:
Olej rzepakowy Dr Gaja idealnie nadaje się do smażenia mięsa, warzyw, frytek. Można używać go do pieczenia oraz gotowania potraw w wysokiej temperaturze do 200 °C. Ponadto olej można stosować również w zimnej kuchni np. jako dodatek do sałatek, dressingów, sosów.
Podmiot odpowiedzialny:
Propharma Sp. z o.o.
ul. Łopuszańska 36
02-220 Warszawa