*Produkty na liście rezerwacji leków na receptę:
Przejdź do rezerwacji

HiPP 5 Junior Bio Combiotik, 550 g

mleko modyfikowane dla dzieci

PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni
Produkt niedostępny online

Wysyłka w 24h

Sprawdź dostępność w aptekach

5,09 zł / 100 g
HiPP 5 Junior Bio Combiotik, 550 g HiPP 5 Junior Bio Combiotik, 550 g
Powiadom mnie, kiedy artykuł będzie dostępny
Powiadom o dostępności
Z tych danych skorzystamy tylko raz do wysłania powiadomienia, kiedy produkt wróci do oferty.
Produkt niedostępny online
PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni

Sprawdź dostępność w aptekach

Opis produktu

HIPP 5 Junior Combiotik - mleko modyfikowane dla przedszkolaka 

HiPP Junior Combiotik z unikalnym połączeniem: galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy.

Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym, dlatego GOS również naturalnie występuje w mleku matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii  ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.

Receptura została dostosowana do potrzeb małego dziecka - zgodnie z najnowszymi zaleceniami. Zarówno na śniadanie z kaszką lub musli, czy w ciągu dnia lub wieczorem przed myciem zębów, HiPP Junior Combiotik jest łagodne dla brzuszka i dostarcza Twojemu dziecku wszystkich ważnych witamin i składników mineralnych.

Małe dzieci, po ukończeniu wieku niemowlęcego, wciąż mają szczególne potrzeby żywieniowe, ponieważ znajdują się w okresie intensywnego wzrostu. Długość ciała trzyletniego dziecka jest przeciętnie dwukrotnie większa niż w dniu jego narodzin. Już dzisiaj zadbaj o przyszłość swojego dziecka dostarczając mu odpowiednich składników odżywczych. Czy wiesz, że małe dziecko potrzebuje średnio 7 razy więcej witaminy D niż osoba dorosła*? Witamina D, zwana witaminą słońca, jest bardzo istotna dla prawidłowego rozwoju kości!

Inspirowane naturą, opracowane naukowo. Najwyższa jakość HiPP - zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości oraz wymaganiami prawnymi, do produkcji HiPP 5 Junior Combiotik używamy wyłącznie surowo kontrolowanych składników. Szczegółowe kontrole jakości, towarzyszące wszystkim etapom procesu wytwarzania HiPP Junior Combiotik, mają na celu zagwarantowanie bezpieczeństwa Tobie i Twojemu dziecku.

*EFSA 2013, dorośli 80 kg, małe dzieci 12 kg

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 ml produktu gotowego do spożycia** (% RWS*) Wartość odżywcza w porcji 200 ml: 24,6 g proszku + 180 ml wody (% RWS*)
wartość energetyczna 212 kJ/51 kcal   424 kJ/102 kcal  
tłuszcz w tym 2,8 g   5,6 g  
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g   2,4 g  
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,2 g   2,4 g  
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,4 g   0,8 g  
węglowodany w tym: 5,1 g   10,2 g  
- cukry 5,1 g   10,2 g  
błonnik 0,7 g   1,4 g  
białko 0,96 g   1,92 g  
sól*** 0,05 g   0,10 g  
potas 155 mg 16 % 310 mg 31 %
wapń 120 mg 22 % 240 mg 44 %
fosfor 71 mg 13 % 142 mg 26 %
magnez 12 mg 15 % 24 mg 30 %
żelazo 1,2 mg 15 % 2,4 mg 30 %
cynk 0,41 mg 8 % 0,82 mg 16 %
jod 14 µg 18 % 28 µg 35 %
witamina A 36 µg 9 % 72 µg 18 %
witamina D 2,9 µg 41 % 5,8 µg 83 %
witamina C 7,7 mg 17 % 15,4 mg 34 %
ryboflawina 0,18 mg 26 % 0,36 mg 51 %
kwas foliowy 11,3 µg 15 % 22,6 µg 30 %
witamina B12 0,38 µg 48 % 0,76 µg 95 %
biotyna 3,6 µg 36 % 7,2 µg 72 %
Inne        
kwas linolowy (Omega-6) 310 mg   620 mg  
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 40 mg   80 mg  
kwas dokozaheksaenowy (DHA) 7,7 mg   15,4 mg  
laktoza 4,9 g   9,8 g  
galaktooligosacharydy (GOS) 0,7 g   1,4 g  
*Referencyjna Wartość Spożycia        
***zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu        
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców.        
**100 ml produktu gotowego do spożycia = 10,7 g HiPP 5 Junior Combiotik + 90 ml wody, 1 płaska miarka = ok. 3,6 g HiPP 5 Junior Combiotik    

 

  Wartość odżywcza w 100 ml produktu gotowego do spożycia Wartość odżywcza w porcji 200 ml: 24,6 g proszku + 180 ml wody
Wartość energetyczna (kJ)   212 424
Wartość energetyczna (kcal)   51 102
Tłuszcz (g)   2.8 5.6
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)   1.2 2.4
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g)   1.2 2.4
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g)   0.4 0.8
Węglowodany (g)   5.1 10.2
w tym cukry (g)   5.1 10.2
Błonnik (g)   0.7 1.4
Białko (g)   0.96 1.92
Sól (g)   0.05 0.1
Witamina A (µg)   36 72
Witamina B12 (µg)   0.38 0.76
Witamina C (mg)   7.7 15.4
Witamina D (µg)   2.9 5.8
Ryboflawina (B2) (mg)   0.18 0.36
Kwas foliowy (µg)   11.3 22.6
Biotyna (µg)   3.6 7.2
Wapń (mg)   120 240
Jod (µg)   14 28
Żelazo (mg)   1.2 2.4
Magnez (mg)   12 24
Fosfor (mg)   71 142
Potas (mg)   155 310
Cynk (mg)   0.41 0.82
w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g)   0.0077 0.0154

Przygotowanie i stosowanie

Podczas przygotowania posiłku należy postępować według instrukcji. Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie gotowego posiłku przez dłuższy czas mogą doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu Twojego dziecka. Dlatego każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie podawaj ponownie reszty posiłku pozostałej w kubeczku. Nie podgrzewaj w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). Dokładnie zamknij torebkę i przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu.
HiPP 5 Junior Combiotik po 2,5 roku może być przygotowywane na ciepło lub na zimno.

Przechowywanie

Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone.

Gwarancja świeżości. Szczelne opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu. Produkt przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni po otwarciu. Poszczególne elementy opakowania należy wyrzucić do odpowiednich pojemników do segregacji.

Producent

HiPP Polska Sp. z o.o.,
ul. Giełdowa 1,
01-211 Warszawa

Dodatkowe informacje

Kategoria

Składniki

odtłuszczone mleko, laktoza, oleje roślinne (palmowy**, rzepakowy, słonecznikowy), galaktooligosacharydy z laktozy, cytrynian potasu, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, sole wapniowe kwasu cytrynowego, siarczan magnezu, olej rybi, witamina C, siarczan cynku, siarczan żelaza (II), stabilizator - kwas mlekowy, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum), witamina B2, witamina A, jodan potasu, Metafolin (L-metylofolian wapnia), biotyna, witamina D, witamina B12 *Limosilactobacillus fermentum СECT5716 **olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne