Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w aptekach
HiPP Kaszka Jaglana z Ryżem i Kukurydzą Bio - kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą dla dziec po 4.miesiącu życia
Najwyższa jakość HiPP
- Ponad 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym
- Szczegółowe kontrole w naszym laboratorium, należącym do wiodących w Europie
- Bardziej surowe normy jakościowe niż wymagane z prawem
- Ekologiczne ziarna zbóż
- Tradycyjne metody uprawy - bez użycia nawozów sztucznych i innych środków chemicznych*
- Bez składników modyfikowanych genetycznie*
*zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej
Znak HiPP BIO to gwarancja ponad 260 kontroli każdego produktu oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym.
Dla bezpiecznego i zdrowego żywienia Twojego dziecka:
- bez dodatku cukru**
- wyselekcjonowane składniki - wartościowe, bezglutenowe zboża, w tym pełnoziarniste proso
- zgodnie z przepisami prawa zawiera witaminę B1 - ważną dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
Bez zbędnych dodatków
- cukru**
- aromatów
**zawiera naturalnie występujące cukry
Składniki: pełnoziarnista mąka jaglana* 36%, grysik ryżowy* 34%, mąka kukurydziana* 30%, witamina B1
*z rolnictwa ekologicznego
Zalecenia dla alergików: Gluten - Nie zawiera
Wartości odżywcze:
w 100 g proszku (% zalecanego dziennego spożycia*) | w przygotowanej porcji (% zalecanego dziennego spożycia*) | |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1652 kJ / 390 kcal | 753 kJ / 179 kcal |
tłuszcz | 2,0 g | 5,1 g |
w tym: | ||
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 1,6 g |
węglowodany | 81,7 g | 28,5 g |
w tym: | ||
- cukry** | 0,7 g | 10,6 g |
błonnik | 3,0 g | 1,2 g |
białko | 9,7 g | 4,1 g |
sól*** | <0,05 g | 0,08 g |
sód**** | <0,02 g | 0,03 g |
tiamina (B1) | 1,4 mg (280%*) | 0,39 mg (78%*) |
*zgodnie z RWS | ||
**zawiera naturalnie występujące cukry | ||
***zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu | ||
Wartości odżywcze w porcji mogą się różnić w zależności od sposobu przygotowania. | ||
Standardowy sposób przygotowania na porcję: 22 g kaszki HiPP + 18,8 g mleka HiPP COMBIOTIK + 200 ml wody |
Przygotowanie i stosowanie:
Sposób przygotowania kaszki po 4 miesiącu
Z mlekiem modyfikowanym:
22 g kaszki + 18,8 mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 Combiotik) + 200 ml wody
1. Zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***.
2. Do miseczki wsyp 18,8 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. Dodaj przestudzoną wodę i zamieszaj.
3. Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
Z mlekiem hipoalergicznym (HA)
Kaszkę jaglaną z ryżem i kukurydzą BIO możesz przygotować także z mlekiem HA. Postępuj analogicznie do sposobu przygotowania z mlekiem modyfikowanym (patrz powyżej).
Jako bezmleczna kaszka zbożowa z owocami
Zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***. Wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Dodaj 3/4 słoiczka (ok. 95 g) dowolnych owoców HiPP BIO (np. Gruszki Williamsa) oraz łyżeczkę Oleju rzepakowego HiPP BIO i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
***Aby uzyskać odpowiednia konsystencję, nie używaj do przygotowania kaszki zbyt gorącej wody.
Ważne informacje:
- Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki.
- Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem.
- Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu.
- Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!).
- W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej.
Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.
Przechowywanie:
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone.
Foliowe opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu.
Kaszkę przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu.
Producent:
HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa