*Produkty na liście rezerwacji leków na receptę:
Przejdź do rezerwacji

Diasip O Smaku Waniliowym, 4 szt.

żywienie medyczne

PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni
Produkt niedostępny online

Wysyłka w 48h

Sprawdź dostępność w aptekach

Diasip O Smaku Waniliowym, 4 szt. Diasip O Smaku Waniliowym, 4 szt.
Powiadom mnie, kiedy artykuł będzie dostępny
Powiadom o dostępności
Z tych danych skorzystamy tylko raz do wysłania powiadomienia, kiedy produkt wróci do oferty.
Produkt niedostępny online
PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni

Sprawdź dostępność w aptekach

Opis produktu

Diasip o smaku waniliowym 4 x 200 ml

Diasip to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego przeznaczona do wspomagania codziennej diety u pacjentów niedożywionych, z cukrzycą lub hiperglikemią. Diasip jest produktem zawierającym błonnik, kompletnym pod względem odżywczym. Zawiera cukry i substancje słodzące. Smak waniliowy.

Diasip - właściwości:

  • Zawiera potrzebne składniki odżywcze skoncentrowane w małej objętości.
  • Płynna forma ułatwia spożycie osobom chorym.
  • Skład sprzyja utrzymaniu niskiej glikemii.
  • Nie zawiera sacharozy.
  • Zawiera błonnik, przeciwutleniacze (wit. C i E, karetonoidy, selen).
  • Produkt bezglutenowy.
  • Zawiera substancje słodzące: acesulfam K i sól sodową sacharyny.
  • jest produktem o niskim indeksie glikemicznym.

Kiedy stosuje się Diasip?

Diasip przeznaczony jest do postępowania dietetycznego w niedożywieniu związanym z chorobą, u pacjentów z cukrzycą i pacjentów z hiperglikemią, oraz w przypadkach takich jak:

  • przed oraz po zabiegach operacyjnych, oraz w okresie rekonwalescencji
  • po udarze
  • w zaburzeniach żucia i połykania
  • przy braku apetytu o różnej etiologii

Sposób użycia:

  • Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia.
  • Najlepiej podawać schłodzony. Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
  • Produkt zaleca się pić powoli (1 opakowanie od 30 min. do 1 godz.) lub między posiłkami.
  • Uzupełnienie diety: 1-3 butelek na dobę (208-624 kcal).
  • Jedyne zródło pożywienia: 7-10 butelek na dobę(1456-2080 kcal).

Sposób przechowywania:

  • Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
  • Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w lodówce, w zamkniętej butelce, nie dłużej niż 24 godziny.

Przeciwwskazania do stosowania preparatu Diasip:

  • Stosować pod nadzorem lekarza.
  • Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.
  • Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-6 lat.
  • Nie stosować u chorych z fruktozemią.
  • Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.

Dane podmiotu odpowiedzialnego:
Nutricia Polska Sp. z o.o.
ul. Bobrowiecka 8
00-728 Warszawa

Dodatkowe informacje

Marka
Marka Nutridrink
Typ produktu
Typ produktu Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia
Typ produktu: Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia

Składniki

Woda, izomaltuloza*, błonnik pokarmowy (galaktooligosacharydy [z mleka krowiego], dekstryna oporna na trawienie, celuloza), oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), skrobia, laktoza (z mleka krowiego), białka mleka krowiego, izolat białka sojowego, aromat, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, wodorotlenek potasu), olej rybi, cytrynian potasu, chlorek choliny, wodorotlenek magnezu, wodorofosforan dipotasu, fosforan wapnia, barwnik (kurkumina), chlorek wapnia, cytrynian sodu, L-askorbinian sodu, stabilizator (karagen), substancje słodzące (acesulfam K, sól sodowa sacharyny), mleczan żelaza (II), węglan wapnia, siarczan cynku, octan DL-alfa-tokoferylu, karotenoidy - zawierają soję (beta-karoten, luteina, oleożywica likopenowa z pomidorów), glukonian miedzi (II), D-pantotenian wapnia, chlorek chromu (III), siarczan manganu, selenian (IV) sodu, chlorowodorek tiaminy, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, nikotynamid, molibdenian (VI) sodu, fluorek sodu, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, jodek potasu, D-biotyna, fitomenadion, cholekalcyferol, cyjanokobalamina.*Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy

 

Wartość odżywcza w 100 ml

Wartość energetyczna

438 kJ

Energia

104 kcal

Tłuszcz (32 En%) w tym

Kwasy nasycone

3, 8 g

0, 44 g

Węglowodany (44 En%) w tym

Cukry 

Laktoza          

11, 5 g
8, 4 g
3, 54 g

Błonnik (5 En%)

2, 5 g

Białko (19 En%)

4, 9 g

Sól     

0, 13 g

Witaminy

Witamina A   

79, 1 µg

Witamina D   

1, 29 µg

Witamina E   

2, 50 mg (α-TE/ET)

Witamina K   

5, 52 µg

Tiamina         

0, 40 mg

Ryboflawina  

0, 26 mg

Niacyna         

(1, 90 mg NE/EN) 0, 23 mg

Kwas pantotenowy   

0, 91 mg

Witamina B₆  

0, 34 mg

Kwas foliowy

38, 0 µg

Witamina B₁₂ 

0, 55 µg

Biotyna          

6, 38 µg

Witamina C   

15, 0 mg

Składniki mineralne i pierwiastki śladowe  

Na      

50, 1 mg

K        

99, 6 mg

Cl

42, 8 mg

Ca       

53, 5 mg

P

49.6 mg

Mg

22.2 mg

Fe

1, 65 mg

Zn

1, 27 mg

Cu

0, 20 mg

Mn

0, 33 mg

F

0, 10 mg

Mo

10, 0 µg

Se

7.50 µg

Cr

12.0 µg

I

15, 7 µg

Inne

Karotenoidy  

0, 16 mg

Cholina          

49, 8 mg

Osmolarność

365 mOsmol/l