*Produkty na liście rezerwacji leków na receptę:
Przejdź do rezerwacji

Dr.Ohhira 12 Szczepów Bakterii Kwasu Mlekowego Deluxe, Kapsułki

PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni
Produkt niedostępny online

Wysyłka w 24h

Sprawdź dostępność w aptekach

Liczba sztuk:

30 szt.
Dr.Ohhira 12 Szczepów Bakterii Kwasu Mlekowego Deluxe, Kapsułki Dr.Ohhira 12 Szczepów Bakterii Kwasu Mlekowego Deluxe, Kapsułki
134,99 zł
Powiadom mnie, kiedy artykuł będzie dostępny
Powiadom o dostępności
Z tych danych skorzystamy tylko raz do wysłania powiadomienia, kiedy produkt wróci do oferty.
Produkt niedostępny online
PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni

Sprawdź dostępność w aptekach

Opis produktu

Czym wyróżnia się Dr. Ohhira 12 Szczepów Bakterii Kwasu Mlekowego Kapsułki?

Dr.Ohhira 12 Szczepów Bakterii Kwasu Mlekowego to preparat synbiotyczny zawierający kompozycję 12 żywych szczepów bakterii kwasu mlekowego i prebiotycznej mieszanki składników odżywczych w połączeniu z fermentowanym ekstraktem roślinnym będącym probiotykiem oraz metabolitami biogennymi stanowiącymi związki postbiotycznne.

Fermentowany ekstrakt roślinny OM-X® zawiera dużą ilość błonnika, aż z 15 różnych roślin: owoców, jagód, warzyw, grzybów, wodorostów morskich.
Ich różnorodność tworzy korzystne środowisko dla naszej indywidualnej mikroflory jelit. Ekstrakt ten zawiera również ponad czterysta metabolitów biogennych (postbiotyków).

Kompleks 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego jest wytwarzany w drodze naturalnej fermentacji i dojrzewania różnych roślin wraz z kulturami probiotycznymi. Fermentacja jest prowadzona bez stosowania obróbki termicznej, zatem w kapsułce kryje się prawdziwy cud natury!
Specjalny 5-letni proces produkcji sprawia, że bakterie są szczególnie żywotne. Po trzech latach fermentacji w temperaturze naturalnej mieszanina jest umieszczana w dużych fermentorach beztlenowych na kolejne dwa lata fermentacji beztlenowej.

Ponieważ 99% naszych bakterii żyje w  okrężnicy w środowisku beztlenowym, dodatkowe dwa lata fermentacji beztlenowej pozwala osiągnąć wyższy poziom wszystkich związków, które bakterie wytwarzają w warunkach beztlenowych. Cały proces fermentacji odbywa się w pomieszczeniach, które nie są ogrzewane ani chłodzone. Wraz ze zmianą pór roku zmienia się temperatura w pomieszczeniu i wilgotność względna, dzięki czemu społeczność bakterii Dr.OHHIRA® Deluxe jest szczególnie żywotna i nie musi być przechowywana w lodówce. Fermentacja odbywa się bez obróbki cieplnej, pasta zachowuje zarówno żywe bakterie probiotyczne, jak i cenne  roślinne składniki odżywcze.

W skład produktu Dr.Ohhira12 Szczepów Bakterii Kwasu Mlekowego wchodzą żywe kultury bakterii , jak również warzywa, owoce, jagody, i grzyby , prebiotyki oraz metabolity biogenne (postbiotyki). Ten wyjątkowy japoński produkt działa pozytywnie na mikroflorę jelitową, chroni układ pokarmowy, a błonnik zapewnia sprzyjające środowisko i pożywienie bakteriom. Wysokiej jakości probiotyki są potrzebne nie tylko jelitom – są strażnikiem całego ciała, wzmacniając odporność i zapobiegając wielu dolegliwościom.

Właściwości składników:

Dzięki 5-letniemu procesowi fermentacji bakterie kwasu mlekowego żyjące w Dr.OHHIRA® DELUXE mają zwiększoną pojemność beztlenową, co zapewnia ich żywotność w beztlenowym środowisku okrężnicy. Ze względu na długi proces fermentacji zawarte w nim postbiotyczne metabolity są bardziej skoncentrowane i silniejsze niż w krótkotrwale fermentowanych lub całkowicie  niesfermentowanych produktach probiotycznych.

Dr.OHHIRA® DELUXE zawiera o 80% więcej kwasów organicznych, które są kluczowe w przywracaniu i utrzymywaniu równowagi kwasowej okrężnicy. Specjalny 5-letni proces produkcji sprawia, że bakterie są szczególnie żywotne.
Regularne stosowanie Dr.OHHIRA® DELUXE jest zalecane dla osób cierpiących na zespół jelita drażliwego lub nieszczelnego, wrzody żołądka, wzdęcia lub zgagę, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, chorobę Leśniowskiego-Crohna, zaparcia lub biegunki oraz infekcje drożdżakowe.
W wyniku 1250 eksperymentów naukowych przeprowadzonych na Uniwersytecie Okayama w latach 1979-1991, z udziałem 5000 losowo wybranych osób, zaobserwowano następujące korzyści zdrowotne probiotyków Dr.OHHIRA®:

- zmniejsza częstość występowania niestrawności;
- poprawia i przyspiesza trawienie;
- zapobieganie rozprzestrzenianiu się wirusów;
- zmniejsza zachorowalność na choroby żołądka;
- poprawia zdolność organizmu do wchłaniania składników odżywczych;
- poprawia apetyt;
- zmniejsza częstość występowania zespołu jelita drażliwego i nieszczelnego;
- zmniejsza częstość występowania zaparć i biegunek;
- poprawia zdolność organizmu do przyswajania witamin;
- łagodzi nietolerancję laktozy;
- łagodzi procesy zapalne wywołane przez drożdżaki;
- zmniejsza występowanie różnych stanów zapalnych;
- poprawia pracę wątroby;
- poprawia funkcje krążenia;
- poprawia pracę stawów i mięśni;
- zwiększa odporność organizmu na alergię;
- poprawia jakość snu;
- zmniejsza częstość występowania infekcji jamy ustnej.

Zalecane dzienne spożycie:

- dzieciom od 3 roku życia oraz dorosłym zaleca się zażywanie po 1-2 kapsułki dziennie, popijając wodą najlepiej wieczorem;
- nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.

Warunki przechowywania:

- suplement diety powinien być przechowywany w miejscu niedostępnym dla małych dzieci,
- preparat należy przechowywać w temperaturze poniżej 25 °C,
- chronić przed światłem i wilgocią.

Ostrzeżenia:

- suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik/substytut zróżnicowanej diety,
- nie należy przyjmować suplementu diety w przypadku uczulenia na którykolwiek jego składnik,
- preparat przeznaczony dla osób dorosłych,
- kobiety w ciąży i karmiące piersią przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem;
- wszystkie składniki ziołowe są uprawiane w japońskiej naturze;
- suplement diety nie zawiera sztucznych dodatków, chemikaliów, konserwantów, barwników, przypraw, produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, pestycydów ani herbicydów;
- nie zawiera GMO;
- nie zawiera produktów mlecznych. Bezglutenowy i hipoalergiczny;
- nie zawiera dopingu, czyli substancji czasowo zwiększających aktywność fizyczną lub umysłową organizmu;
- odpowiedni dla wegan.

Podmiot odpowiedzialny:

BioBank Co.Ltd., Japonia / UAB "Giantera" ,
p.d. 220,LT - 76001
Šiauliai, Litwa

Dodatkowe informacje

Kategoria

Składniki

Ekstrakt OM-X®(oligosacharydy, ekstrakt owocowy ze śliwy domowej (Prunus domestica) 1:1, ekstrakt z liści szpinaku warzywnego (Spinacia oleracea) 1:1, ekstrakt z owoców kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) 1:1, proszek z grzybów shiitake (Lentinula edodes), proszek z liści i łodyg ciemnej odmiany rzepy właściwej (Brassica rapa var. perviridis), ekstrakt z owoców fikusa pospolitego (Ficus carica) 1:1, ekstrakt z owoców borówki rózgowatej oraz dzikiej (Vaccinium australe) 1:1, ekstrakt z owoców truskawki chińskiej (Myrica rubra) 1:1, ekstrakt z owoców drzewka yuzu (Citrus junos) 1:1, proszek z pieczarki brazylijskiej (Agaricus blazei), proszek z żagwicy listkowatej (Grifola frondosa), proszek z łodyg i liści wodorostów (Hizikia fusiformis, Undaria pinnatifida, Laminaria japonica), żywe kultury bakterii kwasu mlekowego B.breve M-16V, B.infantis M-63, B.longum BB536, B.lactis Bl-04®, L.acidophilus La-14®, L.brevis NBRC 3345, L. bulgaricus NBRC 13953, L.casei TO-A, L.fermentum NBRC 3071, L.helveticus NBRC 3809, L.plantarum TO-A, S.thermophilus NBRC 13957), substancja wypełniająca olej z nasion krokosza barwierskiego (Carthamus tinctorius), skrobia kukurydziana, emulgator estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, substancja zagęszczająca karagen, substancja utrzymująca wilgoć glicerol, proszek z wodorostów (Lithothamnion calcareum), olej rzepakowy lub sojowy, barwnik karmel.