Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w aptekach
Frank Fruities Help Gut to suplement diety w postaci żelek, który przyczynia się do wzmocnienia odporności oraz działa probiotycznie.
80% komórek odpornościowych organizmu znajduje się w układzie pokarmowym. Cynk, selen, probiotyki zawarte w suplemencie wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Suplement diety wzbogacony jest dobrymi bakteriami jelitowymi Bacillus Coagulans. Jabłka i banany są naturalnie bogate w błonnik, mając działanie prebiotyczne.
Produkty FRANK Fruities są wytwarzane z owoców, wzbogacone witaminami i minerałami, bez dodatku cukru.
Produkt odpowiedni dla wegan.
- produkt na bazie naturalnych owoców, wzbogacony witaminami i minerałami. 95% prawdziwych owoców w opakowaniu;
- bez dodatku cukru i konserwantów, bez sztucznych barwników i wypełniaczy, beż żelatyny, wegańskie;
- naturalne składniki są łatwo przyswajalne przez organizm. Wchłanialność składników naturalnego pochodzenia jest wyższa. Pozwalają minimalizować ryzyko skutków ubocznych;
- składniki suplementu zawierają błonnik. Są bogate w antyoksydanty. Nie obciążają dodatkowo organizmu. Nie dostarczają nam zbędnych sztucznych wypełniaczy, barwników czy konserwantów;
- Frank Fruities Help Gut wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego;
- suplement diety dzięki zawartości Bacillus Coagulans działa jako naturalny probiotyk.
- 3 żelki dziennie;
- nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
- suplement diety powinien być przechowywany w miejscu niedostępnym dla małych dzieci,
- preparat należy przechowywać w temperaturze poniżej 25 °C,
- chronić przed światłem i wilgocią.
- suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik/substytut zróżnicowanej diety,
- nie należy przyjmować suplementu diety w przypadku uczulenia na którykolwiek jego składnik,
- preparat przeznaczony dla osób dorosłych,
- kobiety w ciąży i karmiące piersią przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem;
- nie należy stosować suplementu diety po upływie daty minimalnej trwałości. Data minimalnej trwałości znajduje się z boku opakowania.
Frank Functional Food S.A.
1213 Petit Lancy
Switzerland
95% Owoce (59% koncentratu soku jabłkowego, 26% koncentratu przecieru jabłkowego, 5% koncentrat przecieru wiśniowego, 4% koncentrat przecieru bananowego, 1% koncentratu soku wiśniowego), koncentrat soku cytrynowego, koncentrat soku z czarnej marchwi, octan tokoferylu, siarczan cynku selenin sodu, kultury probiotyczne (Bacillus subtilis), substancja żelująca: pektyna, błonnik cytrusowy, aromat naturalny, substancja pomocnicza: tłuszcz roślinny (kokosowy, rzepakowy), wosk carnauba.
WARTOŚCI ODŻYWCZE | ||
7, 5 g (3 żelki/szt) | ||
Witamina E (octan dl-alfa-tokoferylu) | 25, 5 mg | 150% RWS |
Cynk (siarczan cynku) | 6, 1 mg | 53% RWS |
Selen (selenin sodu) | 19.1 μg | 38% RWS |
Bacillius Coagulans (formy przetrwalnikowe, mezofilne) CFU 3.67E + 09 |
RWS* - Referencyjna Wartość Spożywcza