Hipp Spaghetti Bolognese Bio - obiadek dla dzieci po 15. miesiącu życia
Produkt z certyfikatem ekologicznym i unijnym logo rolnictwa ekologicznego - zgodnie z prawem UE. Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej, jeszcze wyższej niż wymagana prawem UE. Za to ręczy swoim nazwiskiem właściciel firmy - Claus Hipp.
- przyprawione odpowiednio dla małych dzieci
- kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 - ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
- źródło jodu - ważnego dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy
- bez dodatku składników pochodzenia mlecznego
- bez dodatku aromatów i zagęstników - przy rozwarstwieniu wymieszać
- zgodnie z przepisami prawa nie zawiera substancji konserwujących ani barwników
- z cząstkami dopasowanymi do wieku dziecka
- składniki łagodnie gotowane na parze
- bez składników modyfikowanych genetycznie*
*zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej
Składniki:
warzywa* 66% (pomidory* 45%, marchew*, cebula*, seler*), ugotowany makaron spaghetti* 23% (pszenica* durum z białkiem jaja* kurzego, jajo* kurze), mięso wołowe* 5%, olej rzepakowy* 1,8%, zmielony makaron* (z pszenicy* durum), mąka ryżowa*, jodowana sól, przyprawy* (oregano*, czosnek*, pieprz*)
*z rolnictwa ekologicznego
Zalecenia dla alergików: Seler - Zawiera, Zboża zawierające gluten - Zawiera, Jaja - Zawiera, Pszenica - Zawiera
Wartości odżywcze:
| 100 g | 250 g (1 porcja) |
energia kJ/kcal |
301/72 |
753/179 |
tłuszcz, w tym |
2,4 g |
6,0 g |
- kw. tł. nasycone |
0,4 g |
1,0 g |
- kw. tł. jednonienasycone |
1,4 g |
3,5 g |
- kw. tł. wielonienasycone |
0,6 g |
1,5 g |
węglowodany |
8,9 g |
22,3 g |
- w tym cukry |
1,9 g |
4,8 g |
błonnik pokarmowy |
1,2 g |
3,0 g |
białko |
3,0 g |
7,5 g |
sól |
0,48 g |
1,20 g |
sód |
0,19 g |
0,48 g |
jod |
9,13 µg (13%*) |
22,8 µg (33%*) |
*% zalecanego dziennego spożycia |
|
|
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) |
0,12 g |
0,30 g |
| na 100g | | 250 g (1 porcja) |
Wartość energetyczna (kJ) |
301 |
|
753 |
Wartość energetyczna (kcal) |
72 |
|
179 |
Tłuszcz (g) |
2.4 |
|
6 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
0.4 |
|
1 |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) |
1.4 |
|
3.5 |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) |
0.6 |
|
1.5 |
Węglowodany (g) |
8.9 |
|
22.3 |
w tym cukry (g) |
1.9 |
|
4.8 |
Błonnik (g) |
1.2 |
|
3 |
Białko (g) |
3 |
|
7.5 |
Sól (g) |
0.48 |
|
1.2 |
Sód (g) |
0.19 |
|
0.48 |
Jod (µg) |
9.13 |
|
22.8 |
Kwasy tłuszczowe Omega 3 (g) |
0.12 |
|
0.3 |
Przygotowanie i stosowanie:
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w "kąpieli wodnej" lub kuchence mikrofalowej. Przed podaniem wymieszaj posiłek i dokładnie sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Używaj wyłącznie plastikowej łyżeczki, aby nie uszkodzić słoiczka.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Producent:
HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa