Zestaw żywych, aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×10^7 jtk/ml), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (20%) [w tym: liście czarnej porzeczki (16, 7%), liście jeżyny (16, 7%), liście poziomki (16, 7%), ziele skrzypu polnego (16, 7%), owoce czarnej porzeczki (16, 6%), owoce jeżyny (16, 6%)].
Koncentrat jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Wartość: |
w 100 ml |
w 10 ml |
Energia |
82 kJ/19 kcal |
8 kJ/2 kcal |
Tłuszcz |
0 g |
0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
0 g |
Węglowodany |
4, 2 g |
<0, 5 g |
w tym cukry |
<0, 5 g |
0 g |
Błonnik |
<0, 5 g |
0 g |
Białko |
<0, 5 g |
0 g |
Sól |
<0, 01 g |
0 g |
Preparat nie zawiera żadnych syntetycznych substancji takich jak barwniki, sztuczne słodziki, konserwanty, spulchniacze, antyzbrylacze itp, które mogą być niebezpieczne dla zdrowia.
Nadaje się do spożycia dla wegan, diabetyków oraz ludzi nietolerujących glutenu i laktozy