Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w aptekach
Noble Health Krakersy Bezglutenowe Żurawina i Baobab 250 g - DATA WAŻNOŚCI 27.09.2018
Mieszanka do przygotowania bezglutenowych krakersów z żurawiną i baobabem. Owoce baobabu są wielkości kokosa i potrafią ważyć 1,5 kg. To jedne z najbardziej pożywnych owoców Afryki. W kuchni afrykańskiej znajdują wiele zastosowań: ich miąższ dodaje się, by wspomóc fermentację w procesie warzenia piwa. Kompot przygotowany na bazie owoców baobabu służy zaś do produkcji soków i lodów.
Sposób przygotowania:
1. Przed otwarciem dobrze wstrząśnij torebką, wsyp zawartość do miski i dodaj 200 ml ciepłej wody. Dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka minut.
2. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Przygotowaną masę wlej i rozprowadź tak, by tworzyła cienką (ok. 3 mm) warstwę.
3. Piecz w piekarniku w temp. 180°C. Po 5 minutach, kiedy masa lekko zesztywnieje, wyjmij ją razem z blachą i pokrój na prostokąty. Piecz dalej przez 20 min.
4. Zmniejsz temperaturę do 75°C na ostatnie 5 minut pieczenia. Po wyjęciu pozwól krakersom ostygnąć.
Składniki: kawałki suszonej żurawiny wielkoowocowej – Vaccinium macrocarpon (żurawina, cukier, olej słonecznikowy) 23%, płatki owsiane bezglutenowe, nasiona słonecznika, mieszanka nasion lnu (len brązowy, len złocisty), mieszanka nasion sezamu (sezam biały, sezam czarny), mąka z migdałów ziemnych (Cyperus esculentus), panela – sproszkowany sok z trzciny cukrowej, mąka z amarantusa, miąższ owoców baobabu 0,6%, liofilizowany sok z cytryny, sól.