*Produkty na liście rezerwacji leków na receptę:
Przejdź do rezerwacji

Nutridrink Protein Rześki Smak Czerwonych Owoców, 4 szt.

żywienie medyczne

PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni
Produkt niedostępny online

Wysyłka w 24h

Sprawdź dostępność w aptekach

Nutridrink Protein Rześki Smak Czerwonych Owoców, 4 szt. Nutridrink Protein Rześki Smak Czerwonych Owoców, 4 szt.
Powiadom mnie, kiedy artykuł będzie dostępny
Powiadom o dostępności
Z tych danych skorzystamy tylko raz do wysłania powiadomienia, kiedy produkt wróci do oferty.
Produkt niedostępny online
PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni

Sprawdź dostępność w aptekach

Opis produktu

Nutridrink o rześkim smaku czerwonych owoców 4 x 125 ml

Nutridrink Protein to specjalistyczny preparat odżywczy opracowany z myślą o pacjentach onkologicznych. To wysokoenergetyczny i wysokobiałkowy preparat w płynie, przeznaczony do picia. Nutridrink Protein może być stosowany jako samodzielny posiłek lub jako uzupełnienie diety pomiędzy posiłkami. Nie może stanowić jedynego źródła pożywienia. Nutridrinki o rześkim smaku czerwonych owoców.

Preparat odżywczy Nutridrink Protein 125 ml:

  • pomaga zoptymalizować dietę pod kątem wartości energetycznej i niezbędnych składników odżywczych
  • zawiera największą zawartość białka w najmniejszej objętości (18 g białka w 125 ml*)
  • jest gotowy do spożycia i łatwy do podania.
  • nutridrink Protein o rześkim smaku czerwonych owoców został przygotowany specjalnie z myślą o odżywianiu pacjentów onkologicznych,
  • nie zawiera glutenu i błonnika.

Kiedy stosować Nutridrink Protein?

  • jako przygotowanie do chemioterapii, radioterapii i operacji chirurgicznej,
  • pomiędzy cyklami chemio- i radioterapii,
  • w okresie rekonwalescencji,
  • w opiece paliatywnej.

Zalecane dawkowanie:

  • Zalecane spożycie to 2 butelki dziennie przez minimum 14 dni i więcej jako uzupełnienie diety.
  • Później stosowanie zgodnie z dalszą rekomendacją lekarza.

Sposób podania:

  • Należy pić powoli – 1 butelkę przez około 30 minut.
  • Najlepiej podawać schłodzony. Jest gotowy do spożycia.
  • Wstrząsnąć przed użyciem.
  • Można dodawać do potraw, by zwiększyć ich wartość odżywczą.

Środki ostrożności:

  • Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego.
  • Stosować pod nadzorem lekarza.
  • Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
  • Nie stosować u dzieci w wieku poniżej 3 lat.
  • Stosować ostrożnie u dzieci w wieku 3-6 lat.
  • Monitorować podaż płynów, aby zapewnić odpowiedni stan nawodnienia pacjenta.
  • Ze względu na wysoką zawartość białka produkt nie jest odpowiedni dla pacjentów z niewydolnością nerek.

Przechowywanie produktu:

Po pierwszym otwarciu opakowania produkt przechowywać w lodówce, nie dłużej niż przez 24 godziny.

Producent / Kraj pochodzenia:
N.V. Nutricia, Zoetermeer, Holandia
NUTRICIA Polska Sp. z o.o. | ul. Bobrowiecka 8, 00-728 Warszawa

Nutridrink Protein - żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w niedożywieniu związanym z chorobą. Stosować pod nadzorem lekarza.

Dodatkowe informacje

Marka
Marka Nutridrink
Typ produktu
Typ produktu Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
Typ produktu: Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego

Składniki

Składniki: - skład: woda, białka mleka krowiego, maltodektryna, cukier, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy), wodorofosforan magnezu, emulgator (lecytyna sojowa), aromat, chlorek choliny, barwnik (kwas karminowy), L-askorbinian sodu, cytrynian potasu, wodofosforan dipotasu, mleczan żelaza (II), octan DL-alfa-tokoferylu, octan retinylu, glukonian miedzi (II), siarczan cynku, siarczan manganu, D-pantotenian wapnia, selenian (IV) sodu, D-biotyna, chlorek chromu (III), cholekalcyferol, chlorowodorek tiaminy, kwas pteroilomonoglutaminowy, chlorowodorek pirydoksyny, nikotynamid, jodek potasu, ryboflawina, molibdenian (VI) sodu, fluorek sodu, cyjanokobalamina, fitomenadion.

Wartość odżywcza 100 ml: Wartość energetyczna 1029 kJ Wartość energetyczna 245 kcal Tłuszcz (35 En%) w tym 9, 6 g - Kwasy nasycone 0, 86 g Węglowodany (41 En%) w tym 25, 1 g - Cukry 13, 7 g - Laktoza <0, 35 g Błonnik (0 En%) 0 g Białko (24 En%) 14, 6 g Sól 0, 09 g Witaminy Witamina A 260 µg Witamina D 2, 08 µg Witamina E 4, 90 mg (α-TE/ET) Witamina K 18, 9 µg Tiamina 0, 52 mg Ryboflawina 0, 56 mg Niacyna (4, 12 mg NE/EN) 0, 70 mg Kwas pantotenowy 1, 53 mg Witamina B₆ 0, 61 mg Kwas foliowy 80, 9 µg Witamina B₁₂ 0, 90 µg Biotyna 10, 1 µg Witamina C 30, 7 mg Składniki mineralne i pierwiastki śladowe Na 35, 0 mg K 97, 6 mg Cl 60, 0 mg Ca 350 mg P 282 mg Mg 54, 0 mg Fe 2, 19 mg Zn 2, 58 mg Cu 0, 35 mg Mn 0, 64 mg F 0, 18 mg Mo 21, 5 µg Se 15, 4 µg Cr 13, 0 µg I 49, 0 µg Inne Cholina 99, 4 mg Osmolarność 570 mOsmol/l Obliczona wartość odżywcza na 100ml Wartość energetyczna (kJ) 1029 Wartość energetyczna (kcal) 245 Tłuszcz (g) 9.6 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.86 Węglowodany (g) 25.1 w tym cukry (g) 13.7 Błonnik (g) 0 Białko (g) 14.6 Sól (g) 0.09 Witamina A (µg) 260 Witamina B6 (mg) 0.61 Witamina B12 (µg) 0.9 Witamina C (mg) 30.7 Witamina D (µg) 2.08 Witamina E (mg) 4.9 Witamina K (µg) 18.9 Tiamina (B1) (mg) 0.52 Ryboflawina (B2) (mg) 0.56 Cholina (B4) (mg) 99.4 Kwas foliowy (µg) 80.9 Kwas pantotenowy (mg) 1.53 Biotyna (µg) 10.1 Wapń (mg) 350 Chrom (µg) 13 Miedź (mg) 0.35 Jod (µg) 49 Żelazo (mg) 2.19 Magnez (mg) 54 Mangan (mg) 0.64 Molibden (µg) 21.5 Fosfor (mg) 282 Potas (mg) 97.6 Selen (µg) 15.4 Cynk (mg) 2.58 Sód (g) 0.035