*Produkty na liście rezerwacji leków na receptę:
Przejdź do rezerwacji

Olimp Collagen Bar, 44 g

kolagen

PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni
Produkt dostępny online

Wysyłka w 24h

Sprawdź dostępność w aptekach

20,43 zł / 100 g
Olimp Collagen Bar, 44 g Olimp Collagen Bar, 44 g
Cena od 8,99 zł
Produkt dostępny online
PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni

Wysyłka w 24h

Sprawdź dostępność w aptekach

Opis produktu

Poczuj smak Olimp Collagen Bar Baton Białkowy Czekoladowy

Olimp Collagen Bar Baton Białkowy Czekoladowy to Twoje pyszne dostarczenie kolagenu! Czy miałaś już okazję spróbować wyjątkowego batona białkowego Olimp Collagen Bar? To wyśmienita, niezwykle sycąca przekąska, wzbogacona wysokiej jakości kolagenem, pokryta polewą z prawdziwej czekolady. Jeśli jeszcze nie, to naprawdę warto!
Dzięki batonowi od Olimp dostarczysz nie tylko niezapomnianych doznań kulinarnych, ale także wesprzesz zdrowie swojej skóry, włosów, paznokci oraz stawów.

Jakie właściwości ma Olimp Collagen Bar Baton?

Z wiekiem naturalna produkcja kolagenu w organizmie spada, co może wpływać m.in. na przyspieszenie procesu starzenia się skóry. W rezultacie skóra staje się sucha, może utracić jędrność i elastyczność, a także mogą pojawić się zmarszczki. Dlatego warto wspomóc naturalną syntezę kolagenu i dostarczyć ten cenny składnik strukturalny skóry i stawów poprzez odpowiednią dietę.

- białkowy baton Olimp Collagen Bar (44 g), który, oprócz roślinnych protein pochodzących z soi, grochu i brązowego ryżu, zawiera 5 g wysokiej jakości kolagenu pochodzenia rybiego ECOllagen®! Zastosowany w tym białkowym batonie marki Olimp Labs surowiec kolagenu, czyli ECOllagen®, to kolagen typu I, który stanowi blisko 90% dominującego składnika tkanek łącznych, skóry i tkanki podskórnej organizmu! Pochodzi on z ryb słodkowodnych, głównie z gatunku Pangasius hypophthalmus. To naturalny, biały proszek, łatwo rozpuszczający się i przyswajający;
- produkt bogaty jest w białko z charakterystyczną kombinacją 17 kluczowych aminokwasów, głównie hydroksyproliny, proliny i glicyny;
- smaczny baton zawiera zaledwie 172 kalorie o pełnej wartości! Dzięki niskiej zawartości cukrów i wysokiemu poziomowi błonnika pokarmowego, ta pyszna i sycąca przekąska idealnie wpisuje się w okres redukcji tkanki tłuszczowej i formowania sylwetki.

Ile batoników można zjeść dziennie?

- 1-2 batoniki;
- nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia;
- przekroczenie zalecanej porcji może skutkować efektem przeczyszczającym.

Warunki przechowywania:

- suplement diety powinien być przechowywany w miejscu niedostępnym dla małych dzieci,
- preparat należy przechowywać w temperaturze poniżej 25 °C,
- chronić przed światłem i wilgocią.

Ostrzeżenia:

- suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik/substytut zróżnicowanej diety,
- nie należy przyjmować suplementu diety w przypadku uczulenia na którykolwiek jego składnik,
- preparat przeznaczony dla osób dorosłych,
- kobiety w ciąży i karmiące piersią przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem.

Podmiot odpowiedzialny:

Nutrifarm Sp. z o. o.
Pustynia 84G
39-200 Dębna

Dodatkowe informacje

Marka
Marka Olimp
Typ produktu
Typ produktu Suplement diety
Typ produktu: Suplement diety

Składniki

25% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], 13% peptydy kolagenu rybiego ECOllagen® (ryby), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy1 z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), 3% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza2, substancja zagęszczająca – guma arabska; aromaty, emulgator – lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy – wit. C, cholekalcyferol – wit. D, palmitynian retinylu – wit. A, D-biotyna – biotyna, glukonian manganu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.

1Izomaltooligosacharydy to źródło glukozy.

2Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu

Informacja żywieniowa

Na 100 g

na porcję (44 g)

Wartość energetyczna

1633 kJ/ 393 kcal

717 kJ/ 172 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone

19 g
6, 5 g

8, 4 g
2, 9 g

Węglowodany
w tym cukry
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole)

22 g
2, 2 g
18 g

9, 6 g
0, 97 g
8, 1 g

Błonnik

18 g

8 g

Białko

19 g

8 g

Sól

0, 29 g

0, 13 g

Witamina C

91 mg (114%*)

40 mg (50%*)

Witamina D

5, 7 µg (114%*)

2, 5 µg (50%*)

Witamina A

909 µg (114%*)

400 µg (50%*)

Biotyna

56, 8 µg (114%*)

25 µg (50%*)

Mangan

2, 27 mg (114%*)

1 mg (50%*)

Kolagen

11 g

5 g

*RWS – referencyjne wartości spożycia