Wysyłka w 48h (nie dot. so-nd)
Sprawdź dostępność w aptekach
Liczba opakowań :
4 op.Resource 2.0 Smak Morelowy 4x200 ml
Resource 2.0 to kompletna pod względem odżywczym, wysokoenergetyczna dieta w płynie. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia związanego z chorobą, np. w:
- Chorobach nowotworowych
- Chorobach neurologicznych (udar)
- Zaburzeniach żucia i połykania (dysfagia)
- Okresie okołooperacyjnym
Warto stosować Resource 2.0, ponieważ:
- Zwiększa ilość pełnowartościowego białka w diecie (1 opakowanie to 18 g białka)
- Zwiększa ilość energii w diecie (1 opakowanie to 400 kcal)
- Zapobiega monotonii posiłków (różne smaki)
Sposób użycia:
Dorośli: jako uzupełnienie diety: 1-3 butelki na dobę , lub jako jedyne źródło pożywienia: zgodnie z zaleceniem lekarza.
Środki ostrożności:
Stosować pod kontrolą lekarza. Odpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego Odpowiedni powyżej 3. roku życia. Do podawania doustnego lub przez zgłębnik. Nie dodawać żywności ani leków, jeżeli produkt jest podawany przez zgłębnik.
Sposób użycia i przechowywania:
Najlepiej podawać schłodzony. Zamknięty produkt przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu niewykorzystaną porcję zamknąć, przechowywać w lodówce, zużyć w ciągu 24 godzin. Porcje produktu, która została przelana do innego opakowania należy szczelnie zamknąć i spożyć w ciągu 6 godzin. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Produkt należy stosować pod kontrolą lekarza. Może być stosowany jako wsparcie żywieniowe lub jako jedyne źródło pożywienia.
Zawiera białka mleka. Produkt bezglutenowy. Sterylizowany UHT. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Wartość odżywcza:
|
|
100 ml |
Wartość energetyczna |
kJ/kcal |
840/200 |
Tłuszcz (39 % kcal) w tym: |
g |
8,7 |
- kwasy tłuszczowe nasycone |
g |
0,70 |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone |
g |
5,7 |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
g |
2,3 |
Węglowodany (43% kcal) w tym: |
g |
21,4 |
- cukry |
g |
4,6 |
- laktoza |
g |
<0,50 |
Białko (18% kcal) |
g |
9 |
Sól (= Na (g) x 2,5) |
g |
0,25 |
Składniki mineralne |
||
Sód |
mg |
100 |
Potas |
mg |
210 |
Chlorki |
mg |
110 |
Wapń |
mg |
175 |
Fosfor |
mg |
120 |
Magnez |
mg |
20 |
Żelazo |
mg |
1,5 |
Cynk |
mg |
1,7 |
Miedź |
mg |
0,20 |
Mangan |
mg |
0,32 |
Fluorki |
mg |
0,15 |
Selen |
µg |
12 |
Chrom |
µg |
6,5 |
Molibden |
µg |
15 |
Jod |
µg |
20 |
Witaminy |
||
A |
µg |
165 |
D |
µg |
2,0 |
E |
mg |
4,0 |
K |
µg |
14 |
C |
mg |
17 |
Tiamina |
mg |
0,20 |
Ryboflawina |
mg |
0,22 |
B6 |
mg |
0,35 |
Kwas foliowy |
µg |
40 |
Niacyna |
mg (mgNE) |
1,2 (3,0) |
B12 |
µg |
0,72 |
Biotyna |
µg |
7,0 |
Kwas pantotenowy |
mg |
0,88 |
Osmolarność |
mOsm/l |
520 |
Zawartość wody |
g/100 ml |
70 |
NE = ekwiwalent niacyny