Maltodekstryna, sacharoza, białka mleka (białko serwatkowe i kazeinian potasu), oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy), trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT), składniki mineralne (fosforan potasu, fosforan sodu, węglan wapnia, chlorek wapnia, chlorek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), jodek potasu, selenian (VI) sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu), błonniki (guma arabska, fruktooligosacharydy, inulina), emulgator (lecytyna sojowa), aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), dwuwinian choliny, olej rybi, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D, B12), kultury bakterii (Bifidobacterium longum, Lactobacillus paracasei), tauryna, L-karnityna.
|
|
100 g
|
55 g (250 ml)
|
Wartość energetyczna
|
kJ/kcal
|
1960/468
|
1047/250
|
Tłuszcz (35 % kcal) w tym:
|
g
|
18, 3
|
10, 1
|
- kwasy tłuszczowe nasycone
|
g
|
4, 7
|
2, 6
|
- MCT
|
g
|
3, 1
|
1, 7
|
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone
|
g
|
9, 5
|
5, 2
|
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone
|
g
|
2, 7
|
1, 5
|
- kwas alfa-linolenowy
|
mg
|
420
|
230
|
- DHA
|
mg
|
20
|
11
|
- kwas linolowy
|
mg
|
2200
|
1200
|
Węglowodany (52% kcal) w tym:
|
g
|
60, 7
|
33, 4
|
- cukry
|
g
|
24
|
13
|
- laktoza
|
g
|
<0, 4
|
|
Błonnik (<1% kcal)
|
g
|
2, 5
|
1, 38
|
Białko (12% kcal)
|
g
|
13, 9
|
7, 6
|
Sól
|
g
|
0, 56
|
0, 31
|
Składniki mineralne
|
|
Sód
|
mg
|
225
|
124
|
Potas
|
mg
|
560
|
308
|
Chlorki
|
mg
|
360
|
198
|
Wapń
|
mg
|
380
|
209
|
Fosfor
|
mg
|
270
|
149
|
Magnez
|
mg
|
48
|
26
|
Żelazo
|
mg
|
4, 8
|
2, 6
|
Cynk
|
mg
|
3, 3
|
1, 8
|
Miedź
|
mg
|
0, 55
|
0, 3
|
Mangan
|
mg
|
0, 55
|
0, 3
|
Fluorki
|
mg
|
<0, 10
|
|
Selen
|
µg
|
28
|
15
|
Chrom
|
µg
|
20
|
11
|
Molibden
|
µg
|
35
|
19
|
Jod
|
µg
|
70
|
39
|
Witaminy
|
|
A
|
µg
|
386
|
212
|
D
|
µg
|
4, 8
|
2, 6
|
E
|
mg
|
6, 0
|
3, 3
|
K
|
µg
|
28
|
15
|
C
|
mg
|
33
|
18
|
Tiamina
|
mg
|
0, 47
|
0, 26
|
Ryboflawina
|
mg
|
0, 48
|
0, 26
|
Niacyna
|
mg/mg NE
|
2, 2/6, 5
|
1, 2/3, 6
|
B6
|
mg
|
0, 7
|
0, 39
|
Kwas foliowy
|
µg
|
102
|
56
|
B12
|
µg
|
1, 1
|
0, 63
|
Biotyna
|
µg
|
11
|
5, 9
|
Kwas pantotenowy
|
mg
|
2, 5
|
1, 4
|
Cholina
|
mg
|
136
|
75
|
L.Paracasei
|
CFU
|
1x108
|
5, 5x107
|
B.Longum
|
CFU
|
1x108
|
5, 5x107
|
|
|
|
Osmolarność
|
mOsm/l
|
330
|
Osmolalność
|
mOsm/kg
|
379
|
NE = ekwiwalent niacyny; MCT = trójglicerydy średniołańcuchowe