Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwnik (E120).
Wartość odżywcza:
|
|
100 ml
|
Wartość energetyczna
|
kJ/kcal
|
527/125
|
Tłuszcz (25 % kcal) w tym:
|
g
|
3, 5
|
- kwasy tłuszczowe nasycone
|
g
|
0, 5
|
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone
|
g
|
2, 1
|
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone
|
g
|
0, 9
|
Węglowodany (45% kcal) w tym:
|
g
|
14
|
- cukry
|
g
|
6, 5
|
- laktoza
|
g
|
<0, 50
|
Błonnik
|
g
|
0
|
Białko (30% kcal)
|
g
|
9, 4
|
Sól (= Na (g) x 2, 5)
|
g
|
0, 2
|
Składniki mineralne
|
Sód
|
mg
|
80
|
Potas
|
mg
|
155
|
Chlorki
|
mg
|
100
|
Wapń
|
mg
|
190
|
Fosfor
|
mg
|
100
|
Magnez
|
mg
|
23
|
Żelazo
|
mg
|
1, 5
|
Cynk
|
mg
|
1, 3
|
Miedź
|
mg
|
0, 17
|
Mangan
|
mg
|
0, 27
|
Fluorki
|
mg
|
0, 12
|
Selen
|
µg
|
7, 5
|
Chrom
|
µg
|
5, 5
|
Molibden
|
µg
|
11
|
Jod
|
µg
|
17
|
Witaminy
|
A
|
µg
|
120
|
D
|
µg
|
1, 3
|
E
|
mg
|
2, 3
|
K
|
µg
|
10
|
C
|
mg
|
16
|
Tiamina
|
mg
|
0, 20
|
Ryboflawina
|
mg
|
0, 23
|
Niacyna
|
mg (mgNE)
|
0, 90 (1, 6)
|
B6
|
mg
|
0, 25
|
Kwas foliowy
|
µg
|
35
|
B12
|
µg
|
0, 65
|
Biotyna
|
µg
|
5, 0
|
Kwas pantotenowy
|
mg
|
0, 65
|
Osmolarność
|
mOsm/l
|
390
|
Zawartość wody
|
g/100 ml
|
80
|
NE = ekwiwalent niacyny