Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w aptekach
Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w aptekach
Solgar Ginkgo biloba to suplement diety w kapsułkach zawierający wyciąg z liści Miłorzębu Japońskiego. Produkt powstał w trosce o tych, którzy pragną zachować dobre funkcje poznawcze oraz równowagę nerwową. Suplement diety jest w pełni odpowiedni dla wegan.
Solgar Ginkgo Biloba w każdej kapsułce zawiera jako główny składnik wyciąg z liści Miłorzębu Japońskiego, którego aktywne składniki:
- wspomagają krążenie;
- mają korzystny wpływ na prawidłową pracę wzroku i słuchu;
- pomagają zachować dobre funkcje poznawcze i równowagę nerwową;
- 1 kapsułka dziennie, najlepiej po posiłku;
- nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
- suplement diety powinien być przechowywany w miejscu niedostępnym dla małych dzieci,
- preparat należy przechowywać w temperaturze poniżej 25 °C,
- chronić przed światłem i wilgocią.
- suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik/substytut zróżnicowanej diety,
- nie należy przyjmować suplementu diety w przypadku uczulenia na którykolwiek jego składnik,
- preparat przeznaczony dla osób dorosłych,
- kobiety w ciąży i karmiące piersią przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem.
Solgar Polska sp. z o. o.
ul. Leszczyńskiego 40A,
02-496 Warszawa
Nazwa substancji |
Zawartość substancji w porcji dziennej (1 kapsułka) |
Wyciąg z liści Miłozębu Japońskiego standaryzowany (Ginkgo biloba) |
90 mg
21 mg |
laktony terpenowe [6%] |
5 mg |
liść Miłorzębu Japońskiego (sproszkowany, nieprzetworzony) (Ginkgo biloba) |
45 mg |
substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, standaryzowany sproszkowany wyciąg z liści Miłorzębu Japońskiego (Ginkgo biloba), otoczka kapsułki roślinnej: hydroksypropylometyloceluloza, sproszkowany nieprzetworzony liść Miłorzębu Japońskiego (Ginkgo biloba), substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych (roślinnych), przeciwutleniacz (sproszkowana mieszanina* beta-karotenu i kwasu askorbinowego).
*PhytO2X™ to specjalna mieszanina antyoksydantów, stosowana w celu zachowania świeżości składników.