Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w aptekach
UroLact to doustny probiotyk urologiczny, polecany przy nawracających infekcjach dróg moczowych, również u kobiet w ciąży.
Bakterie probiotyczne Lactobacillus obecne w UroLact® stanowią część prawidłowej mikroflory przewodu pokarmowego. Wykazują one również naturalną zdolność przemieszczania się wzdłuż przewodu pokarmowego do odbytnicy i odbytu, skąd migrują do cewki moczowej i ujścia pochwy u kobiet. Dzięki wysokiej zdolności do kolonizacji nabłonka dróg moczowych oraz wypierania obecnych tam mikroorganizmów chorobotwórczych, szczepy bakteryjne zawarte w preparacie UroLact® wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego.
UroLact wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego.
UroLact® zalecany jest:
Dane podmiotu odpowiedzialnego:
Miralex Sp. z o.o.
64-920 Piła,
ul. Lotnicza 4
substancja wypełniająca – maltodekstryna ziemniaczana; inulina z korzenia cykorii; liofilizat Lactobacillus rhamnosus PL1 i Lactobacillus plantarum PM1 (mannitol, trehaloza, liofilizat żywych kultur bakterii Lactobacillus rhamnosus PL1, liofilizat żywych kultur bakterii Lactobacillus plantarum PM1, chlorek sodu, alginian sodu, chlorek wapnia); przeciwutleniacz – cytrynian sodu; aromat cytrynowy (naturalne substancje aromatyczne, maltodekstryna ziemniaczana, glukoza, guma arabska, pektyna); substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu; kwas L-askorbinowy (witamina C).
Preparat nie zawiera białek mleka, laktozy, glutenu.
Wartość odżywcza i energetyczna: | w 100 g produktu | w 1 saszetce (2 g) | % RWS #
w 1 saszetce |
Wartość energetyczna (energia) | 1432 kJ / 338 kcal | 28, 64 kJ / 6, 77 kcal | 0, 34 % |
Tłuszcz
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0, 01 g
<0, 01 g |
<0, 01 g
<0, 01 g |
0 %
0 % |
Węglowodany
– w tym cukry – w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) |
78, 90 g
73, 00 g 5, 90 g |
1, 58 g
1, 46 g |
0, 61 %
1, 62 % – |
Błonnik
– w tym Inulina |
10, 10 g
10, 00 g |
0, 20 g
200 mg |
–
– |
Białko | 3, 00 g | 0, 06 g | 0, 12 % |
Sól | 4, 26 g | 0, 09 g | 1, 50 % |
Witamina C (kwas L-askorbinowy) | 1, 50 g | 30 mg | 37, 50 % |
Liofilizowane żywe kultury bakterii
Lactobacillus rhamnosus PL1, Lactobacillus plantarum PM1 i Lactobacillus reuteri 5454 |
~100 mld CFU* | ~2 mld CFU* | – |
* CFU – jednostka tworząca kolonie bakterii (ang. colony forming unit)
# RWS –referencyjna dzienna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)