Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w aptekach
Waga:
250 gWysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w aptekach
Miód Manuka to miód, który charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium. Miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone w czasie, który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów. Miody te powinny wykazywać szereg właściwości i charakteryzować się między innymi obecnością methylglyoxalu (MGO™). MGO™ to naturalna substancja uznana przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Miód Manuka MGO 100+ zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg.
Spożycie:
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Składniki:
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 335 kcal | 210 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,03 g | 0 g |
Methylglyoxal | >10 mg | >1,5 mg |
* zalecana dzienna porcja
- skład: miód z krzewu Manuka 100%.
Przeciwwskazania:
- nie stosować produktu w przypadku uczulenia na którykolwiek jego składnik.
Podmiot odpowiedzialny:
Propharma Sp. z o.o.
ul. Łopuszańska 36,
02-220 Warszawa